De omgeving

 Someren, in het Brabants Zummere telt 11.680 inwoners en kent 1.615ha aan natuurgebieden en beplantingen, strabrechtseheide en Keelven  zijn afwisselend natuurgebied met heide en vennen.                                           Nabij het Park Somerdaal ligt het uitgestrekte gebied van Keelven, met oneindig veel wandelroutes met verharde wandelpaden die makkelijk toegankelijk zijn voor kinderwagen en rolstoel.

Schotse hooglanders en andere grote grazers zijn er te vinden.

Achter het Park Somerdaal ligt Golfbaan de Swinkelsche, Natuur rust en ruimte typeren golfbaan de Swinkelsche! Brede fairways, een goede routing grote greens met flinke glooiingen en grote bunkers met grillige randen, bos heide en water. Zowel de 18 holes Championship Course als de 9 holes PAR-3 baan zijn zeer gevarieerd, waardoor de golfer zich nooit zal vervelen. De golfbaan is zo aangelegd dat U het hele jaar met buggy en trolley kunt spelen op zomertees en zomergreens, waardoor de baan het hele jaar door qualifying is.                                     


Manege Het Keelven ligt op een afstand van 500m van Park Somerdaal en is er voor iedere paardensupporter. Of je nu in de manege rijdt of geniet van de prachtige ruiterpaden,of wilt genieten in de foyer van het uitzicht. Voor iedereen is het een aangename plek om te vertoeven.


Nabij Park Somerdaal werd eind vorig jaar de Natuurpoort Vennenhost bij het Keelven geopend. Keelven en de Heihorsten zijn door de gemeente aangewezen om natuur en recreatie in deze gemeente te promoten. De natuurpoort is het vertrekpunt van bezoekers die het omliggende gebied gaan verkennen. Bij de natuurpoort staat het boscafè waar de bezoekers een kopje koffie kunnen drinken en informatie inwinnen over het gebied. Verder is er ruimte voor Sociaal-maatschappelijke en educatieve projecten. Er zijn al plannen voor de ruim 6 ha grond rondom de natuurpoort. Zoals een speelweide, een Schapenstal, een vlindertuin en een vijver, waar in de winter ook op geschaatst kan worden.

 

Landgoed visserij Someren heeft vier uitnodigende visvijvers. Men kan er vissen op zalm, forel meerval en vliegvissen. De visvijvers zijn erg mooi aangelegd. Er is een aparte vijver met een stromende beek, die speciaal is aangelegd voor het vliegvissen.


Zoals U ziet ligt Park Somerdaal op een unieke locatie zoveel natuurlijke schoonheid en toch maar 2 km van het centrum van Someren.

 
E-mailen
Bellen
Info